DÖDSBO / STERBHUS

Helhetslösningar för dödsbotömning & dödsbostädning. Vi erbjuder värdering, försäljning, tömning och efterstädning i hela Sverige

vi tar hand om dödsbon i hela sverige

Helhetslösning för dödsbo – Professionell komplett dödsbohantering, Auktionstjänster

När någon nära gått bort är det mycket som behöver göras och det mest ansträngande brukar vara att gå igenom dödsboet. Det är mycket som ska göras och det brukar för de flesta kännas dränerande och jobbigt. Vi på Drott Auktioner & Bohagsservice vill hjälpa dig att göra hanteringen av ett dödsbo enklare. Detta kan du göra genom att använda vår helhetslösning där du får  hjälp med att avlasta så du kan lägga fokus på det som är viktigast för dig. Vi hjälper till med försäljning, auktionstjänster,  värdering, uppköp av värdesaker, bortforsling, flytt och mäklarkontakt. Självklart kan du även välja de olika tjänsterna var för sig.

Drott Bohagsservice kan oftast hjälpa dig snabbt, redan inom bara några dagar och vi hanterar dödsbon i alla olika storlekar.

Vi utför dödsbotömningar i hela Sverige samt lokalt Kalmar; Borgholm, Emmaboda, Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Vimmerby, Västervik, Kalmar, Öland. Vi utför även dödsbotömning i hela Kronobergs län; Alvesta, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Tingsryd, Uppvidinge, Växjö, Älmhult, Karlskrona. Behöver du hjälp med dödsbo i Sverige och kring dessa områden är du välkommen att höra av dig.

Med en videovärdering via din mobil kan dina föremål stå tryggt på plats men ändå få en heltäckande värdering. Följ länk för ytterligare information

Bortforsling av dödsbo

Vi sorterar och transporterar bort allt från bostaden så du slipper tänka på detta. Det som kan återanvändas lämnar vi till välgörenhetsbutiker så inget går till spillo. För oss på Drott & Co är det viktigt att dödsbotömningarna sköts med respekt för de närstående. Det som inte kan återanvändas återvinns på ett miljöriktigt sätt.

 

Värdering och uppköp

Drott Bohagsservice hjälper till med försäljning, värdering och uppköp av de saker som är värdefulla i ditt dödsbo. Självklart är denna värderingen helt kostnadsfri och du får ett fastställt uppköpsvärde redan i samband med offerten. Vi driver också auktionshandel exempelvis med konst och antikviteter, bilar, mc, lantbruksmaskiner.

När du är närmast anhörig till någon som avlidit betyder det att du ansvarar för personens dödsbo. Det kan vara en ganska betungande uppgift, speciellt om du också går igenom en sorg. Mitt i sorgen förväntas du nämligen både tömma bostaden, kanske sälja av ägodelar samt städa. Det säger sig själv att det är något som kan kännas övermäktigt för de flesta.
När du står inför denna uppgift finns vi där som en hjälpande hand. Vi kan ta hand om det mesta som har med dödsboet att göra, till exempel tömning, städning och värdering.

Har du några frågor / funderingar

Har du några frågor / funderingar eller kanske är du intresserad av att få hjälp med en dödsbotömning?
Hör då gärna av dig till oss så kan vi prata mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Sälj av dödsbo

Vare sig den som avlidit själv ägde sin bostad eller hyrde den behöver hemmet tömmas vid ett dödsfall. Att ha en fastighet eller lägenhet som står tom är en dyr affär eftersom saker som el och avgifter ändå måste betalas. Är bostaden en hyresbostad kan det också finnas en värd som propsar på en snabb tömning av lägenheten. I sådana fall kan det vara skönt att ta hjälp med tömning av bostaden. Vi hjälper dig gärna med detta. Då sköter vi allt som nedpackning och bortforsling. Vi kan även hjälpa dig att sälja av hela eller delar av dödsboet.

När bostaden är tömd behöver den också städas, antingen inför försäljning eller inför nya hyresgäster. Även här kan vi hjälpa dig med flyttstädning eller städning inför visning.

Värdering AV DÖDSBO

Det är inte helt ovanligt att den som förfogar över ett dödsbo antingen slänger eller säljer bort hela lösöret eftersom man helt enkelt inte orkar annat. Känner du att du inte orkar ta tag i att köra möbler eller föremål som kan vara värdefulla till närmaste auktionsfirma för värdering? Då kan vi hjälpa dig med en smidig värdering på video.
Hela proceduren görs enkelt via din mobiltelefon. På så sätt slipper du den tunga uppgiften att frakta föremål samtidigt som du kan vara trygg med att inget värdefullt går till spillo.

Välj Drott Bohagsservice för att få hjälp

Drott Bohagsservice kan hjälpa dig med allt. Vi tar hand om allt från värdering till sortering till återvinning och städning. Vi ser till att dödsboet städas på absolut bästa sätt. Vår idé är att du inte ska behöva göra mer än du vill. Vi vill underlätta för er i en svår situation och gör det ni vill på det sätt ni önskar. Självklart går det att anlita oss för allt eller en del av arbetet.

DÖDSBOSTÄDNING

När en närstående har gått bort är det mycket att tänka på som anhörig och inte helt sällan är det en jobbig upplevelse. Inte bara är det mycket som ska göras med att gå genom dödsbo och ekonomi, som närstående är det oftast även en stor sorg. Det tar lång tid att gå genom, tömma och sortera ett dödsbo. Saker ska sparas till efterlevande, saker ska säljas, skänkas och återvinnas. Det är ett väldigt stort projekt. När detta är färdigt står man inför nästa steg som är städningen.

Städning av dödsbo är mer krävande än vanlig städning och påminner väldigt mycket om en flyttstädning. Bostaden måste städas grundligt på ett sätt som kräver noggrannhet och mycket arbete. Det är inte bara att torka golven och putsa fönster utan det ska städas bakom kyl och frys, under spisen, golvbrunnar ska rensas, toaletter ska skuras mm. Det är ett tungt arbete som vi på Drott Bohagsservice kan hjälpa till med.

När du anlitar oss för dödsbostädning får du en komplett tjänst som inkluderar allt du behöver. Vi tar hand om allt från dammtorkning till rengöring av köksfläkt till att dammtorka väggar och tak till att putsa fönster. Med andra ord: vi ser till att hela dödsboet är skinande rent och presenteras i ett så gott skick som möjligt.

Drott Bohagsservice erbjuder en god helhetslösning för dödsbon, där vi arbetar enligt följande:

Önskar du att få slippa tänka allt kring ett dödsbo är du varmt välkommen att kontakta oss på Drott Bohagsservice så gör vi jobbet åt dig. Med hjälp av vår helhetslösning slipper du krånglet med att kontakta flera olika olika företag för alla de olika stegen av dödsbohanteringen. Vi sköter värdering av dödsboet, försäljning, tömning av dödsboet samt slutligen städningen. Skulle det finnas önskemål om en separat tjänst finns det självklart möjlighet att anlita oss för dem separat.

Kontakt oss