Att köpa vid auktion

Buda för glatta livet

När du handlar på auktion lägger du ett bud på ett föremål. Du berättar hur mycket du kan tänka dig att betala för det. Andra har sedan möjlighet att bjuda över dig. Det finns alltså inget fast pris utan en auktion pågår tills dess att ingen längre vill lägga ett högre bud. Om det är du som lagt det högsta budet kallas det att du har vunnit budgivningen.

såhär gör du

Registrera dig

Det första du behöver göra för att komma igång och handla är att registrera dig som kund. Det gör du genom att klicka på ”skapa konto” och ange de uppgifter som efterfrågas. När du gjort det får du ett mail med en aktiveringslänk som du måste klicka på innan du är klar. Om du inte har fått din länk – kolla i din skräppost. Klicka här för att registrera dig.

Logga in

När ditt konto är registrerat går du tillbaka till vår sajt och loggar in. Om du redan hittat ett föremål att buda på kan du göra det direkt från den sidan.

Budgivning

När du handlar på någon av våra onlineauktioner kan du ställa in ett bud som ligger flera steg över det bud som just nu är högst. Då kommer systemet automatiskt lägga dig på en nivå som gör att du får det ledande budet. Om någon annan bjuder mot kommer systemet lägga bud åt dig tills nivån är över ditt gällande högsta bud. Då får du ett meddelande om detta och kan om du vill höja din gräns. Även på klubbauktioner erbjuds möjlighet att lämna förhandsbud på samma sätt. Eftersom dessa sker i realtid måste du dock själv följa auktionen för att eventuellt höja ditt maxbud.

Vinst och hämtning

Det är spännande att bjuda på en auktion och roligt att vinna. Om du har lagt det högsta budet får du ett meddelande om detta. När du betalat föremålet är det ditt och du kan komma och hämta det. Observera att det läggs en klubbslagsavgift på vinnande bud, vilken du också måste betala innan du hämtar ditt föremål.