DÖDSBO

vi tar hand om dödsboet

När du är närmast anhörig till någon som avlidit betyder det att du ansvarar för personens dödsbo. Det kan vara en ganska betungande uppgift, speciellt om du också går igenom en sorg. Mitt i sorgen förväntas du nämligen både tömma bostaden, kanske sälja av ägodelar samt städa. Det säger sig själv att det är något som kan kännas övermäktigt för de flesta.
När du står inför denna uppgift finns vi där som en hjälpande hand. Vi kan ta hand om det mesta som har med dödsboet att göra, till exempel tömning, städning och värdering.

Sälj av dödsboet

Vare sig den som avlidit själv ägde sin bostad eller hyrde den behöver hemmet tömmas vid ett dödsfall. Att ha en fastighet eller lägenhet som står tom är en dyr affär eftersom saker som el och avgifter ändå måste betalas. Är bostaden en hyresbostad kan det också finnas en värd som propsar på en snabb tömning av lägenheten. I sådana fall kan det vara skönt att ta hjälp med tömning av bostaden. Vi hjälper dig gärna med detta. Då sköter vi allt som nedpackning och bortforsling. Vi kan även hjälpa dig att sälja av hela eller delar av dödsboet.

När bostaden är tömd behöver den också städas, antingen inför försäljning eller inför nya hyresgäster. Även här kan vi hjälpa dig med flyttstädning eller städning inför visning.

Värdering

Det är inte helt ovanligt att den som förfogar över ett dödsbo antingen slänger eller säljer bort hela lösöret eftersom man helt enkelt inte orkar annat. Känner du att du inte orkar ta tag i att köra möbler eller föremål som kan vara värdefulla till närmaste auktionsfirma för värdering? Då kan vi hjälpa dig med en smidig värdering på video.
Hela proceduren görs enkelt via din mobiltelefon. På så sätt slipper du den tunga uppgiften att frakta föremål samtidigt som du kan vara trygg med att inget värdefullt går till spillo.