att sälja vid auktion

sälj

Genom att sälja på auktion genom oss når du oftast en större marknad än om du försöker sälja privat. Vi publicerar regelbundet varor online eller i våra kataloger. Dessa röner stort intresse och när andra tittar igenom vad vi har till salu får din eller dina prylar automatiskt exponering och marknadsföring. Många auktionsköpare vet inte ens vad det är de letar efter förrän de ser det. Om tillräckligt många är intresserade av det du har att sälja kan också priset snabbt trissas upp.

Värdering

Vi gör en initial uppskattning av vad dina saker är värda, skriver ett avtal med dig och sedan bestämmer marknaden slutpriset. Det gör att risken för att du ska sitta kvar med osålda varor är mindre än om du själv ska försöka uppskatta ett marknadsvärde. Du slipper också slösa tid på att hantera prutare och om du har ett stort parti varor som ska bort så blir du av med dem på smidigast tänkbara sätt.

 

 

Inlämning

För att sälja på auktion tar du med dig dina varor till oss för att vi ska kunna avgöra värdering och om det finns en marknad. För större partier som till exempel dödsbon kan du kontakta oss för att vi ska komma och värdera och hämta på plats.

Utbetalning

När ett föremål läggs ut på auktion kan du i realtid följa budgivningen. Vi kan sätta en lägsta gräns för hur lite ett föremål ska säljas för utan att ropas tillbaka, men kan inte garantera ett högsta pris. En auktion är alltid ett marknadspris. Det du ser på skärmen eller hör ropas upp är det du får betalt för just det du säljer. Vi tar sedan en klubbslagsavgift av köparen som baseras på försäljningspriset, men du behöver inte betala något för själva försäljningen. Tänk på att lagen om distanshandel gäller även för auktioner vilket gör att köparen har 14 dagars ångerrätt. Du har dina pengar inom ungefär en månad.

Så går det till när du vill sälja på auktion via nätet – steg för steg

Våra erfarna värderingsmän på Drott Auktioner  hjälper dig värdera enskilda föremål eller hela bohag. Boka en tid med oss – numera erbjuder vi kostnadsfri videovärdering via din smartphone.
 
Vi på Drott Auktioner  erbjuder auktioner på nätet, alla dagar i veckan. När du vill lämna in enskilda föremål eller hela bohag för att sälja på auktion går det till enligt följande:
 
Skicka oss en intresseanmälan, ring eller mejla och beskriv vad du önskar få värderat av våra värderingsmän.
 
Vi hör av oss till dig och kommer överens om ett datum och en tid samt vilken app som passar dig bäst för värdering (exempelvis WhatsApp eller Facebook Messenger).
 
Du visar upp det eller de föremål du önskar få värderat och besvarar värderingsmannens frågor. Därefter kommer vi överens om nästa steg i processen.
 
Önskar du sälja dina föremål ordnar vi hämtning ute hos dig. Observera att vi enbart hämtar föremål i hela södra Sverige. Hämtning av auktionsgods på andra orter sker enligt överenskommelse. Vid försäljning av hela hem och eller dödsbon erbjuder vi helhetslösningar där tömning, röjning och städning ingår.
 
Föremål transporteras till vårt auktionshus där katalogisering, konditionsrapportering och fotografering sker varefter föremålen publiceras online till försäljning.
 
Har du frågor kring vår auktionstjänst eller vill du ha mer information? Tveka inte att höra av dig till oss.
 
Få värdering av ett helt bohag eller enskilda föremål via din telefon
 

Numera erbjuder vi videovärdering av hela hem eller enstaka föremål direkt via din smartphone, helt gratis! Är du intresserad är du välkommen att skicka oss en förfrågan om värdering så återkommer vi till dig inom kort.